Darvell om SM

Sm går i Borås i år, har du kollat in banorna något?Nej men jag har kört en Sverigecupdeltävling där tidigare.

Kommer de passa dig tror du?

Jag har blivit så gammal och rutinerad att alla XC-banor och väder passar mig. Tidigare i karriären önskade jag många höjdmeter och leriga banor. Min cykelcrossatsning har förbättrat mina tidigare svaga sidor som igångdrag, starter, kurvtagning och psyke för att kunna avgöra på lättåkta banor.

Kör du både tempot och XC:n?

Ja

Vilka ser du som de största konkurenterna?

Emil Lindgren och Matthias Wengelin.

Att formen är bra har du precis visat med vinst i Raumerrittet och en andraplats på Lida Loop, hur ska du lyckas vara lika bra om någraveckor?

Formen har varit ok men inte alls som runt XC-SM förra året. Segern i Raumerrittet satt långt inne och jag fick slita hårt så det finns en hel del att slipa på.

Hur ser upplägget ut?

Efter Lida Loop fram till imorgon har jag viloperiod. Därefter blir det många timmar i sadeln följt av stenhårda intervallpass och långloppen Ränneslättsturen och Mörksuggejakten.

LVG SM?

Hela Team Kalas kommer att köra LVG-SM i år. Det blir en viktig del av vår träning inför XC-SM. Jag ska göra ett försök till att förbättra min 12:e plats från tidigare LVG-SM på Sollerön. Söndagen efter Midsommar ska vi göra allt för att försvara Teamets färger i hemmaloppet “Cykel & Fjäll Grand Prix” http://www.teamcykelfjall.se/.

Slutligen, efter SM, vad ser du fram emot då?

XC-VM om jag kör tillräckligt bra för att bli uttagen. Cykelvasan och Birkebeinerrittet är väldigt roliga tävlingar och de viktigaste loppen för Teamet.