måndag 12 september 2011

Bokrecension: LejontämjarenLejontämjaren är denna andra boken från Gariella Ekström´s serie om cyklisten Mathieu Talabardon. Recension från den första hittar ni här.


Efter sitt lyckade Tour de France får han kontrakt i ett Belgiskt lag med Flandern Runt som det stora målet. Att Belgien är ett tufft land vädermässigt och med jobbiga vägar upptäcker han snart och det är långt ifrån det han är van vid. Man kan verkligen känna de dåliga vägarna och kylande vinden när man läser om försäongsträningen.

På det privata planet strular han till det för sig med en invecklad kvinnoaffär och jag märkte att denna gång var jag lika intresserad av cyklingen som livet vid sidan av.

Jag tycker det var lättare att komma in i denna bok då man redan "kände" huvudpersonen. Förutom Mathieu finns flera biroller som alla känns trovärdiga.


Två saker står klart efter att ha vänt blad för sista gången efter det ganska abrupta slutet, jag längtar efter den sista boken samt att jag vill inte vara proffscyklist i Belgien (om jag skulle haft någon talang för cykling dvs).

Inga kommentarer: