måndag 22 augusti 2011

Bokrecension: De som inte vann


Har varit lite sen att läsa första delen av Gabriella Ekström´s böcker om cyklisten Mathieu Talabardon men passade på under årets Tour de France för att få den rätta känslan då boken utspelas under en tour.

Huvudpersonen har fått en plats på touren i sitt lilla lag och man får följa med honom under alla etapper samt även en del av hans liv vid sidan om.
Boken är fiktion och det (tycker jag) tar bort lite av upplevelsen då alla lag och åkare är påhittade, förstår dock problemen med att ha riktiga namn och lag.

En annan grej som kändes lite konstigt var hur bra han körde på många etapper, men efter att årets lopp avslutats var det plötsligt helt trovärdigt med tanke på hur Pierre Rolland visade upp sig.

Jag tycker att boken var mycket läsvärd även fast det ibland skrivits för ingående, bra för den lite oerfarne men för personer som har bra inblick i cyklingen blir det en del onödig info.
Att Garbriella har koll på cykelvärlden råder det dock ingen tvekan om.

Att för en gångs skull inte läsa en deckarroman utan en om det som är sin favorithobby var verkligen uppskattat.
När jag var klar med denna var jag så sugen på att veta fortsättningen att jag direkt hoppade på efterföljaren Lejontämjaren.

Har du inte läst någon av böckerna har ni något att se fram emot i höst.

Inga kommentarer: