lördag 4 juni 2011

Steve rapporterar från Tour of Norway

Etapp 4, Jessheim-Hamar, 194 km

Kungaetappen kördes idag och det gick rykten innan start att Joker skulle gasa redan i den första backen vid 47 km, så jag stack iväg i en utbrytning, då jag var ute efter bergatröjan. Till slut blev vi en grupp på 10 som gasade på, nåja de flesta av oss i alla fall då det fanns lag med i gruppen som hade andra intressen. Jag tog det första bergspriset och Joker gasade på i klungan, som planerat, de hade inget val heller då de inte fanns med i gruppen. Det gjorde att de sprängde klungan och att en ca 30-40 man stor grupp kom up till oss. Tyvärr hade Joker inte tänkt längre än den första backen då de inte tog något ansvar sedan vilket resulterade i en massa attacker. Till slut (efter ca 95 km) tröttnade de flesta och två man fick gå iväg. De fick en lucka på fyra minuter och ingen ville ta ansvar så fick lägga in en attack för att få fart på det igen, fick sällskap av fem andra efter ett tag. Vi höll inte längre än någon mil, men det resulterade i alla fall att de holländska lagen gick upp och började jaga. Tyvärr gick det inte tillräckligt snabbt och de ca 100 man som blivit frånkörda i första backen kom ifatt oss, när de sista backarna började. Jag kände att jag hade gjort mitt och intog "gruppetton" när det brantade till ordentligt och jag hade sett till att de andra satt bra med in i roten. Dock visade det sig att backen inte var så hård efter den första biten och en 50-manna grupp kom samlad till mål, där Roy blev femma. Totallistan ser fortfarande relativt oförändrad ut, trots att "kungaetappen" är avklarad. Jag är nöjd med dagen då jag får köra rödprickigt imorgon, fortfarande 12 poäng att köra om (jag har 10) så lär få få slita ...imorgon också.

Inga kommentarer: