onsdag 1 juni 2011

Steve rapporterar från Tour of Norway

Etapp 1 , Tönsberg-Larvik, 173,2 km

Våran taktik för dagen var att få med någon i dagens utbrytning, om det visade sig innehålla något eller några av de större lagen. ”Dagens utbrytning” gick redan efter några kilometer ifrån det att loppet blivit startat. Jag satt med tillsammans med 10 andra och jag tyckte nästan det gick lite väl lätt för oss att komma iväg. Då rätt många brukar vara intresserade av att komma iväg första dagen och inte alltid säkert att det kommer iväg någon grupp alls, men det gjorde det idag.
Samarbetet flöt på hyggligt i gruppen och det var väl egentligen bara Endura och Jayco av de intressanta lagen, som inte fanns representerade, de förstnämnda satte hög fart i klungan efter första bergspriset och vi trodde att vi skulle bli inkörda redan innan andra bergspriset efter 76km. Det blev vi inte och jag kunde ta mig först över toppen, vilket gjorde att jag nu låg på 6 poäng, samma som Stian Remme, med andra ord skulle följden vi kom i mål på avgöra vem som fick dra på sig tröjan.
Efter den backen, började avståndet utökas igen och var uppe på 3:30 igen, dock vände vi in i motvinden, vilken skulle fortsätta ända in i mål. Vi var nu 7 man kvar och samarbetet flöt bättre nu. Dock hade bland annat Cristina Watches-cyklisten, som var med blivit hämtad av klungan, så nu hjälpte även de till att jaga. Vi höll emot bra, men blev infångade med ca 5km kvar till mål, av en minimerad klunga på runt 70 man.
Jag visste att jag behövde vara före Remme för att få bergströjan och avslutningen var hård hade vi hört, men jag trodde jag skulle klara det även om jag hjälpte till med uppdraget, som vi hade planerat. Då jag visste att avslutning kunde passa Micke riktigt bra. Det visade sig att målbacken på 80 0meter var något hårdare än jag tänkt mig och jag klarade inte av att hålla mig framför Remme. Micke körde in på en 6:de plats! Så en ok dag för laget ändå.

Inga kommentarer: