tisdag 17 maj 2011

He´s done it again

Bild på Fiffi från fjolårets seger.


Grattis till segern, kanske får byta ut ditt smeknamn från Fiffi till Kungen av Skanderna?

Tack :-) Nja ska det smeknamnet till så får jag nog ta och vinna ett par gånger till va? ...och kanske helst i elit.

Blött, halt och kallt, passar det dig?

Nja, skitväder har jag inte så mycket problem med men jag var väldigt försiktig och rädd i alla kurvor, speciellt i nedförsbacken med kullersten och sväng samtidigt.

Berätta om loppet.

Som vanligt så söndrades klungan ganska så enkelt eftersom det sätts upp hög fart direkt i backen. Jag har också förstått efteråt att några kraschade bort sig inledningsvis. Efter två, tre varv så vet man vilka som kommer att vara med där framme och vilka som inte kommer att komma tillbaka. Daniel Rytz (CK Valhall), Nils Karlsson (CK Ceres) körde väldigt aktivt i början av loppet och det var säkert då som många fick vika ner sig. När det hade gått så där fem varv (av femton) så skapades det en grupp om åtta cyklister tror jag. Från den gruppen attackerade Nils och fick med sig mig och Gustav Dejert (Smack). Nils var verkligen het och manade på oss mycket och tog i mitt tycke nästan för mycket ansvar. Men med kanske fyra varv kvar så kom tre cyklister ikapp oss: Jonas Eriksson (Borlänge), Johan Eriksson (Nordic-Eco Vallentuna) och Daniel Rytz. Det kändes väldigt tydligt att vinnaren fanns bland oss sex och att ingen skulle kunna återansluta bakifrån så det gick lugnt och ryckigt om vartannat. Sista varvet gick väldigt lugnt in i backen och sen var det full fart utför. Jag gick in som trea i sista kurvan och ut på den ganska så långa målrakan. Nils fick en lucka från sin position i spets och gick fullt därifrån, Johan tittade mer bakåt än framåt från sin andra position och då bestämde jag mig för att ge allt trots att det var en lång spurt. Det är alltid vidrigt att spurta och känna att man nästan stumnar och hela tiden tro att snart är alla ikapp... men denna gången höll det. :-) Det bör också sägas att Gustav som kom trea var i backen TRE gånger och ändå kom på pallen, det är pannben det. Imponerande kört faktiskt.


Du slogs en viss känd bloggare, extra skönt?

Nja Rytz tog ju en fin andra plats. Han gjorde ett grymt lopp faktiskt inledningsvis var det han som gjorde mycket av grovjobbet. Att vi fick första och andra platsen i en grupp av sex i finalen ska vi vara mycket glada över.


Kommer du dra dig tillbaka nu eller blir det några fler race i år?

Ja ska försöka göra bra ifrån mig på Luma GP och Falkenloppet men sen är det stopp för mig. Jag ska bli pappa igen i början av juli så mycket mer än såhär blir det inte i år. Kanske lite Kompiscross framåt hösten om jag känner mig själv...


Önskar dig lycka till i fortsättningen
Tack! :-)

Inga kommentarer: