torsdag 27 januari 2011

Åsa Erlandsson, inför CX VM

Foto: Jesper Näsvall

I helgen är dags för CX VM och en av svenskarna som ska köra är Åsa Erlandsson så jag kollade lite med henne hur formen är mm.

Överraskad att du blev uttagen?

Kanske inte, utifrån de resultat jag gjort på crosstävlingarna i cupen, eftersom det ju var de tävlingar man främst tittat på. Hade någon sagt till mig att jag skulle köra VM i cyckelcross innan CX-säsongen dragit igång, hade jag däremot troligen trott att det var ett skämt. Så i det stora hela är det ju ganska överraskande!

Är du redan nere, eller när åker du?

Jag åkte ned i förmiddags (onsdag) och är här tillsammans med Magnus Darvell och Emil Lindgren. De andra kommer senare i kväll/natt.

Hur är formen?

Jag tror den är så bra den kan bli så här års, jag har tränat bra sista tiden och kroppen har svarat bra på träningen.

Vad tror du om dina chanser?

Jag har egentligen ingen aning hur långt min kapacitet räcker. Därför är det i princip omöjligt att sia om någon placering. Jag hoppas få ut den kraft jag vet finns i kroppen och sen kan allt hända. Sen är ju inte startpositionen optimal, så det blir att kriga från start för att komma fram.

Vet du något om banan, passar den dig?

Jag vet inte så mycket om banan mer än att den verkar vara rätt kuperad, 65 höjdmeter per varav, vilket är rätt mycket i CX-sammanhang. Jag gillar ju när det är backigt, så det verkar lovande. Sen ser det ut att vara rätt mycket på gräs, vilket passar mig om det blir tungkört.

Vad hoppas du på för väder?

Om jag hade fått välja hade jag nog viljat ha regn dagarna innan och sol och 5 grader varmt på tävlingsdagen, så att det blir lerigt, men ändå körbart underlag. Tungt och sugande!

Uppdaterat/tunat cykeln något extra?

Ja, eftersom UCI:s regler tillåter smalare däck än i Sverige, fick det bli ett par nya däck och då blev det Schwalbes Racing Ralph, som dessutom är tubdäck, så det blir fint. Samtidigt fick vi också byta hjul, eftersom jag inte kört tub innan. Så det fick bli ett par nya MAVIC Ksyrium-hjul också. Dessutom fick jag låna min gamla CUBE-cross (som jag sålde förra året) och den har vi kittat med samma hjul och däck.

Inga kommentarer: