onsdag 1 december 2010

Intervju med Glenn Dahl del 2

Vem har lärt dig mest av inom cyklingen?

Jag har haft stor hjälp av Mattias Reck som är en av de bästa svenska coacherna man kan ha i cykel. Mattias har lärt mig att känna min kropp och planterat idéer med olika träningsmetoder. Jag försöker nu stå på egna ben när det gäller träningen använder jag fortfarande Mattias som bollplank.
Anderz ”Picco” Persson på Cykelcity har också betytt mycket för min utveckling med hjälp av de praktiska sakerna som behövs för att cykla. Picco har också varit ett stort stöd med det mentala och vara där när man behöver stöttning.

Du är just nu lite skadad pga en överbelastad häl, detta efter löpning. Tränar du mycket alternativt nu?

Ja tyvärr. Jag älskar verkligen att springa och att syssla med alternativ träning tror jag på. Dels för att kroppen ska få träna andra muskelgrupper och bli mer genomtränad är det också bra för skallen att få ett break så det inte blir slentrian och man tappar sugen. Substitut för löpningen är testcykel (tyvärr), roddmaskin och så får det nog bli resten av denna vintersäsong.

Hur håller du motivationen uppe på vintern?

Jag vill hela tiden bli bättre och jag har min målbild klar. Är det hinder på vägen gäller det att klara av dessa och se framåt. Det ska vara svårt att nå sina mål och jag är klar över att det kommer göra ont, jobbigt och vara tråkigt i mellan åt men det blir alltid bättre!

Blir det något utlandsläger?

Nej, inget planerat idag och jag kommer stanna hemma i Göteborg hela vintern och våren och träna hemma. Kanske blir det en tur till Hallandsåsen för att få lite backträning.

Förra vintern utmanade du dom som ville i rodd, återkommer det inslaget?

Självklart! Tävlingen är i full gång och nu kör vi 500, 2000 och 10 000 meter. Tid att slå sig in på listan är till och med Östgötaloppet!

Kör du för CykelCity nästa år med?

Ja, självklart. Det är klubben i mitt hjärta!

Och Cervelo?

Ja, hade varit kul med nya cyklar varje år men min R3 och P3 får rulla en säsong till. Jag är helnöjd med Cervélos cyklar rent prestandamässigt men den dagen jag lägger av kommer jag välja en cykel för fikarundor med hjärtat och då blir det självklart en italienare!

Du är ju riktigt vass på tempo, skulle du vilja byta den förmågan mot att ha sveriges snabbaste spurt?

Ville du vara mittback eller forward som barn i fotboll?
Jag får tyvärr säga ja till detta byte. Tempo har en lägre status än linjelopp och att ha hårdheten, kylan och avsaknaden av rädslan att ge sig in i en klungspurt i 70 km/h är respekt.

Du fixar i ordning gamla cyklar också, hur kommer det sig?

Jag är en ekorre tyvärr till min sambos förtret. Nu har jag ett gäng cyklar och ett alldeles för litet förråd så nu får det vara bra för ett tag. Men svaret på frågan är väl att jag tyckte det var vackrare cyklar förr. Mer finlir och personligt. Nu är mycket mainstream och känslolöst. Cyklarna är mycket bättre men med avkall på skönhet.

Har du någon sladdat så långt att du fick punka?

Nej, bromsa är fegt.

Slutligen, kan vi få höra en göterborgsvits?

Ledsen, kan inga göteborgsvitsar. Råkar bara ha tur och heta Glenn och bo i Göteborg….

Vill du ha mer Glenn? Kolla in hans blogg här.

Inga kommentarer: