måndag 29 november 2010

Intervju med Glenn Dahl

Glenn uppför Gesundabacken på linje SM i år.Fullständigt namn: Glenn Thomas Sören Dahl
Ålder: 34 år
Civilstånd: Sambo och förlovad med Emelie
Storlek på ram: 56
Favoritmusik: Allätare, men vid träning alltid hårdrock
Det vill jag ha på hamburgaren: Johnny´s senap

Hur många segrar blev det i år?

8 totalt inklusive etappsegrar på Svanesund och Hammarö 3-dagars

SM, årets höjdpunkt?

Ja, det är självklart att SM var svårt att toppa när det gäller resten av säsongen. Kände mig stark redan efter premiären på Östgötaloppet och tempot i Landskrona att det kanske fanns en möjlighet att klassa upp sig och köra ”riktiga” SM. Men helt och hållet bestämde jag mitt att ställa upp på SM efter Hammarö 3-dagars. Där fick jag kvitto på att jag hade att göra bland de bästa på tempot i Sollerön.
Med hjälp från Mattias Reck från Balansera som skissade upp en formtoppning på 8 veckor med drastisk ökad träningsdos och mycket intervaller körde jag ner kroppen ordentligt. Veckan innan SM hade jag svårt att få upp pulsen över 85% och jag aldrig känt mig så värdelös och dålig i hela mitt liv. Men med ett block vila innan SM loppet gjorde jag ett testlopp på 40 km och det gick ordentligt fort! Så med ett gott självförtroende stod jag på startlinjen i Sollerön i slutet av Juni. Målet var topp 10 och en 6:e plats fattar jag nu att det är inte var så pjåkigt…

Glenn på väg mot en sjätteplats på tempo SM.


Blir det mer elitåka 2011?

Ja, som jag känner nu kommer det bli en satsning på SM tempot 2011. Jag var drygt 45 sekunder från en bronspeng och gör jag hemläxan rätt i vinter vill jag vara med och slåss om medaljerna.

Du har inte cyklat så länge, vad tror du är det en fördel eller nackdel för dig?

På tempo spelar det ingen roll. I ett tempolopp gäller det att känna sin kropp väl och våga pressa gränserna men inte gå över den och bränna sig.
Men på linjeloppen är det en nackdel. Jag saknar cykelteknik och bränner för mycket energi på fel saker och är på fel ställe vid fel tillfällen lite för ofta. Detta tror jag man lär sig som ung och det tar tid att lära sig taktik och framför allt sitta rätt och ekonomiskt på cykeln.

Läs mer om Glenn snart här på talkofbike.com

Inga kommentarer: