måndag 8 november 2010

Aerozine, nytt märke i Sverige.

Lagom till hösten har det dykt upp lite nya exotiska delar i ett kallt Sverige. Som prylintresserad börjar det vattnas i munnen så därför ställde jag några frågor till importören Markus Porath.


Några av godbitarna. Snabbkopplingar på 44 gram, styrstam 114 gram samt styrlager och handtag med lock on.


Hej Markus!
Du ska börja sälja Aerozine och andra intressanta märken, hur kommer det sig?


Det började med att jag inte lyckades hitta bromsskivorna från Ashima i Sverige som många viktnördar körde på, jag har inget emot att handla från utländska butiker men föredrar ändå att handla hos svenska butiker. Det var inga problem att få distributionen för dem och sedan var det faktiskt Aerozine som kontakta mig.

Varför just dom märkena?

Jag har inga ambitioner att ta hem de största märkena och tjäna en massa pengar utan försöker hitta små intressanta tillverkare som gör bra produkter och inte kostar skjortan. Ashimas AiRotor är nog den lättaste stålskivan som finns och till ett pris som ligger under vad en standardskiva kostar från de vanliga märkena. Aerozine är ett liknande märke och har vevpartier, vevlager, styrlager och väldigt fina snabbkopplingar som jag tror mycket på. Vikt och finish ligger i en klass jag inte sett tidigare och som man i dagsläget får betala helt andra pengar för om man tittar på andra märken.

Har du egen erfarenhet av dom?

Ashimas bromsskivor och även deras egna skivbromsar PanCakeBrake har jag kört på i år och de har fungerat ypperligt, jag har sålt ett femtiotal skivor under året och har inte haft ett enda klagomål. Aerozine har jag inte mer än testkört så där kan jag inte säga något om livslängd men lagrena är silkeslena och vevpartierna växlar klockrent utan för mig kännbart flex.

Vilken produkt tycker du är mest spännande?

Det tvådelade vevpartiet X12-SL från Aerozine helt klart, tvådelat kommer stark och detta levereras med keramiskt vevlager som standard. Finns i versionerna 40/27 och 42/29 vilket borde täcka de flestas behov.

Mtb vevpartiet X12-SL i läckert rött, endast 716 gram inkl. lager.Är du prylintresserad?

Prylarna är en rolig del av cykelsporten, nästan lika roligt som att träna är det ju leta efter de färskaste nyheterna och väntan när man lagt en order på något nytt kan vara olidlig. Hjälper gärna vänner att både välja nytt och serva det de har vilket ger mig en anledning att ha en verkstad mer välutrustad än många cykelbutiker.

Kommer man kunna köpa av dig direkt eller kommer du bara vara leverantör?

Det går fint att köpa direkt av mig, det mesta krutet lägger jag på sälja till butiker eftersom det innebär minst jobb för mig och jag bara driver detta som en bisyssla. I dagsläget säljer Cyclecomponents
produkter från Ashima men jag håller på med införsäljning till fler butiker och naturligtvis även Aerozine, här kommer det att hända saker under hösten men fram tills dess är det bara att kontakta mig på hemsidan Kvalitetstid.

Fler frågor och bilder kommer under veckan, stay tuned.....

2 kommentarer:

Jonas l sa...

Jag skrev om snabbkopplingarna först ;) Riktigt fina

Micke sa...

Jag vet, lätta också