fredag 23 juli 2010

Tom Wieselblad, uttagen till landslagetDu har blivit uttagen till landslaget för att köra Nordiska mästerskapen, första landslagsuppdraget för dig?

Japp!

Hade du räknat med att bli uttagen?

Ja, det hade jag väl. Nu vet jag inte exakt hur många som tas ut till Nordiska för att representera blågult, men medaljörerna från SM känns logiska att ta ut. Vi gubbar tävlar inte så ofta.

Vilka andra är det som åker?

Vet inte faktiskt, men utöver de som tävlar i landslagsdräkterna kommer säkert en del att köra för sina enskilda klubbar också.

Kommer ni bo hela landslaget ihop?

Jag och min familj kommer att bo på Scandic i Hamar och misstänker att andra hittar dit också.

Vad har ni för backup med mekaniker mm?

Jag har min 3-årige son Noah med mig som är ungefär lika händig som jag är. Vi får se till att röra cykeln så lite som möjligt.

Du har kollat på bankartan, något för dig?

Jag slipper en 180-graders vändpunkt! Det är en bra början, för där brukar jag nästan alltid tappa någon sekund. Banans enda egentliga svårighet består av en stigning på cirka 100 höjdmeter fördelade på några kilometer efter halva sträckan. Så det är som vanligt viktigt att inte gå ut för hårt, utan att försöka hitta en bra rytm och ha krafter kvar till backen där man annars kan tappa viktig tid om man öppnat för snabbt.

Har du någon koll på dina nordiska konkurrenter?

Nej, ingen alls. Det ska bli roligt att se vilken klass startfältet håller.

Har du hunnit sätta någon målsättning?

Lite svårt just för att jag inte vet hur bra motståndet blir, men att sikta på medalj fungerade ju på SM, så jag gör det nu också.

Hur ser upplägget ut träningsmässigt inför NM?

Det är omöjligt att bibehålla formtoppen från SM i sex veckor framåt med min träningsbakgrund, eller över huvud taget för den delen, men jag tränar på med sweet spot och tröskel just nu och skruvar upp intensiteten de sista två veckorna. Sen får jag bara hoppas att det räcker. Och att jag förblir frisk.

Kommer du trimma Teschen något innan?

Nej, den är snabb nog i sitt nuvarande skick. Klart det vore kul med Di2 och effektmätare på cykeln, men jag får förlita mig på känslan i stället.


Sponsra Tom med lite nya prylar inför NM.


Till sist önskar jag dig lycka till och hoppas du får ytterligare en guldmedalj i år.

Tack så mycket för det!

Inga kommentarer: