lördag 3 juli 2010

Tom Wieselblad svensk mästare H30 tempo.


Till vardags klämmer han i sig bakverk och pannkakor, i fredags vann han SM tempot i H30 klassen. Läs vad sveriges egen Tornado Tom har att säga om vinsten.

Börjar med en klassiker, hur känns det?

Jag är lättad, först och främst. Det är ett lopp jag tänkt på många gånger under årens träningspass, och att kunna leverera när det gäller är verkligen skönt.

Berätta hur det gick till?

Det är lite svårt. Jag cyklade in i en "tunnel" och kom ut på upploppsrakan. Vad lång den var förresten! Jag trodde jag skulle ta mig under 40 minuter när jag såg målet där framme, men sekunderna tickade iväg och jag gick bet på det. Just då trodde jag att Marcus (Juneholt) skulle ta mig med några sekunder, men den här gången hade jag marginalerna på min sida.

Du har snittat 4 tim/veckan och vinner SM guld i tempo i stenhårda H30 klassen, vad är hemligheten?

Att få vara frisk, vilket jag har fått vara ett par månader i alla fall. Det betyder mycket, att inte få avbrott i träningen, utan kunna bygga upp en form i lugn och ro. Nytt till denna säsong är att jag tränat effektbaserat, på CompuTrainer, och det har nog gjort att jag fått bättre precision i träningen och fått ut mer av varje träningspass. Nog så viktigt med så få timmar i bagaget.

Endast två tävlingar innan SM, varför då?

Familjeskäl. De har fått offra rätt mycket de senaste åren och det känns bra att tävla lite mindre emellanåt.

Har du lätt för att toppa formen?

Toppa formen vet jag inte, det handlar som jag sa tidigare mest om att få vara frisk de sista månaderna och träna rätt. Men visst, annars är jag förhållandevis "lättränad". Jag når en hyfsad nivå med ganska låg volym. För att få ut de där sista fem procenten ur talangen krävs dock fler timmar i veckan.

Kommer du beställa en nya mästarkläder nu?

Den tanken har inte slagit mig faktiskt, men nu när du säger det...

Några ProTour lag som hört av sig?

Inte än, men det är ju fortfarande helg och de flesta sportdirektörerna har ju fullt upp med Tour de France som börjar i dag, så jag har överseende med det.

Blir det några mer race i år efter SM?

Jag vet inte. Jag har inte tittat på tävlingskalendern efter veteran-SM. Ber att få återkomma i ärendet.

Till sist, grattis återigen och lycka till på linjet.

Tack, men det blir inget linjelopp för mig. Min klubbkompis Micke Henriksson får inte ställa upp på grund av ett för sent licensbyte och det var för honom jag hade tänkt köra. För egen del har jag inget att hämta. Mitt längsta pass denna säsong är motionsloppet Alnötrampen på 84 km i början av juni och det orkade jag inte riktigt med, så då har jag inga illusioner om att kunna hävda mig mot vältränade tävlingscyklister i 12 mil. Men jag håller tummarna för att Juneholt får revansch på söndag och vinner solo.

Inga kommentarer: