onsdag 7 juli 2010

Intervjuer inför mtbSM



Mikael Flockhart, nygift.

Nöjd med din egen säsong hittills?

Absolut, jag är jättenöjd med säsongen så här långt. Cyklandet är inte det enda jag prioriterat i år utan studier och giftemål har fått ta mycket tid. Det är extra skönt att tävlandet har gått så bra att det nästan gått sig själv. Nu idag byter jag fokus från bröllop till tävlandet igen. Fram till idag har jag faktiskt inte ägnat SM mer än en flyktig tanke.


Vem tippar du har chans på mästartröjorna?

Jag tror på Emil Lindgren som mästare i år. Emil har visat gång på gång vilken kapacitet han besitter och det är bara en tidsfråga innan han tar mästartröjan i elitklassen. Det finns andra utmanare som också kan köra bra. XC är ju bara en tävling på en dag, så vad som helst kan hända. I U23 tror jag Jesper Dahlström kan få till det. I damklassen tror jag Engen tar hem det.

Kommer du köra alla lopp?

Jag kommer köra tempo och XC.

Vad tror du om banorna, passar dom dig?

Jag har faktiskt ingen aning om banorna kommer passa mig eller inte. Det får jag se när jag kommer upp till Rättvik och får provköra men jag har en känsla av att jag inte kommer missgynnas av banorna. Det är mest en fråga om inställning.

Vilket/vilka lopp kör du som uppladdning inför SM?

Jag kör Ränneslättsturen och Mörksuggejakten innan SM. Inte som uppladdning utan för att de tävlingarna går då. Den hårda fasen av träningen är redan gjord och fram till SM handlar det mest om att se till att ha pigga ben.

Inga kommentarer: