onsdag 2 juni 2010

Michael Stevenson rapporterar från Ringerike GP

Etapp 1

Första etappen på årets Ringerike GP är avklarad och precis som väntat blev det en fartfylld inledning med mycket attacker. De första 6-7milen var utför och innan det vände uppåt hade vi ca 55km/h i snitt! Även maxfarten var bra då jag lyckades komma upp i tresiffrigt, 100 exakt. Det gick iväg en 3-mans grupp efter 50 km men de fick inte mer än 2 minuter och blev inkörda med 35 km kvar. Efter det var det lite attacker men egentligen inte några farliga, alla satt och väntade på sista backen. Men med ca 10 km till mål gick Wetterhall iväg, och ingen ville gå med så han fick snabbt tid. Alla trodde att vi skulle komma ikapp uppför eller i alla fall utför, men han fick lite för mycket tid och kunde köra in som segrare med 14 s till klungan. Jag var med täten uppför sista backen men det gick inte få någon lucka där så jag ställde in mig på spurt. Eftersom Roy kom ikapp utför så skulle jag dra upp för honom men det var kaos sista kilometern och vi hittade aldrig varandra. Jag fick köra min spurt med 500m till mål för att ta mig upp innan sista kurvan, vilket gick okej och jag gick in som nummer 4. Tyvärr var jag lite seg efter den forceringen och fick se mig passerad av 2 man på upploppet och slutade som 8:a.

Inga kommentarer: