tisdag 1 juni 2010

Intervju Micke Stevenson inför Ringerike
Vad har du för förhoppningar/målsättning?

Mitt mål är att vinna en etapp och komma topp 5 i totalen.

Tränat något speciellt inför detta etapplopp?

Nej inte direkt, den träning som jag normalt kör passar egentligen ganska bra dvs mycket korta intervaller med fokus på fyraminutare. Dock hade jag väl önskat att jag kunnat träna lite bättre/mer senaste månaden, men lite allergier och sjukdom har satt käppar i hjulen...

Du kör i ett norskt lag, är detta årets viktigaste tävling för laget?
Ja, efter Rogaland GP, som gick på lagets hemmaplan i Stavanger i söndags, så är detta viktigaste. Så självklart har vi pressen på oss!

Kommer du åka som kapten?

Ja, det kommer jag men vi har 2-3 cyklister som kan placera sig bra i sammandraget så vi kör inte enbart för mig.

Någon speciell etapp du kommer satsa på eller är det sammandraget som gäller?

Lite svårt att säga eftersom några av etapperna är nya, enligt profilerna verkar loppet mindre kuperat och har 2-3 etapper som kommer att avslutas i stor klungspurt. Men jag tror hela loppet ska passa mig bra och att jag kan uppnå mina mål.

Tack och lycka till.

Inga kommentarer: