måndag 7 juni 2010

Christofer Stevenson summerar Ringerike GP


Christofer har haft en halvtung vecka i Norge men ändå med hopp om att snart vara tillbaka i gott slag inför SM om några veckor.
Så här berättar han själv om tävlingen.

Efter inte allt för många kilometer på cykeln senaste två veckorna, pga kraschen, var det utan förhoppningar på några större resultat jag ställde upp i Ringerike GP. Planen var att försöka genomföra och få lite tävlingsmil.

Det kändes ändå bättre än väntat, då jag satt med utan större problem i backarna. Dock hamnade jag bakom en vurpa på tredje etappen och tappade lite tid, sedan tänkte jag inte mycket mer på ”totalen” i tävlingen, utan att försöka hitta på något på sista etappen. Jag missade tyvärr ”morgongruppen” på den etappen. Jag låg ensam mellan klungan och utbrytarna och jagade ett tag, men det visade sig vara lönlöst, då benen jag vaknat upp med denna dag inte var de bästa jag haft och de var åtta emot en. Så jag väntade in klungan och genomförde sista etappen.

Är långt ifrån nöjd med veckan, då jag inte visade mig speciellt mycket. Dock finns det väl giltiga skäl för det, men kanske borde ha slösat lite mer på krafterna och inte ”sparat” så mycket. Jag fick i alla fall några välbehövliga mil i kroppen, klarade mig utan krascher och hann hårdtesta de nya Revolver Racing hjulen. De höll! Och det som håller på de vägar vi kört på denna vecka håller för det mesta man kan cykla på. Då vägarna har varit under all kritik och även organisationen av detta lopp. Om de ska upp till 2.1, som de hoppas på till nästa år har de en del att förbättra!

Nu blir det träning fram till SM på Sollerön, som går runt midsommar.

Inga kommentarer: